Helder communiceren met KISS

Gepubliceerd op 19 mei 2022

Tags: ,

Hoe kort en bondig zijn we?

In onze dagelijkse communicatie gebruiken we nog steeds heel veel woorden om de ander te vertellen wat wij hen willen laten weten met ook nog toevoegingen waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn om de boodschap goed over te brengen. Lekkere zin hé? We gebruiken te veel woorden! Zo kan het dus ook.

Veelgestelde vraag van onze relaties is: Kan iedereen leren om concreter te zijn? Ja, zeker is dit te leren.

Om dit te realiseren moeten we een aantal stappen doorlopen. Allereerst gaan we terug naar de vraag Waarom is het belangrijk om concreet te zijn? Met het uitdiepen van deze vraag zul je constateren dat het je veel positieve zaken gaat opleveren. Dat is belangrijk, in basis willen we allemaal dat inspanning iets oplevert. De volgende stap brengt ons dan bij de vraag Welke factoren hebben invloed op het kort en bondig zijn? Antwoord op deze vraag is van groot belang. Want wanneer we deze factoren achterhalen kunnen we ze dus ook beïnvloeden. Beinvloeden om je concreetheid te vergroten door kort en bondig te communiceren. De laatste stap brengt ons op de meest gestelde vraag Hoe leer ik om concreet te zijn?  Die is heel makkelijk te beantwoorden, daar hebben we de training KISS (Keep it Short en Simple) voor ontwikkeld. In de training nemen we je mee door stapsgewijs de vragen waarom KISS, welke factoren van invloed zijn en hoe kun je dit beïnvloeden.

Met 3 herkenbare praktijkvoorbeelden laten we graag het verschil zien in zonder én met KISS communiceren.

Meld je aan voor de KISS-training.

 

De verkoper:

 

De Manager:

De specialist/consultant:

 

 

 

 

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Kom je er niet uit of wil je advies bij het reserveren van een training? Je kunt via de onderstaande manieren contact met ons zoeken. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur.

Eerstvolgende trainingen

Van presentatie naar realisatie Manage your team, Persoonlijke Ontwikkeling, Sales - Verkoop trainingen

06 september 2022 09.00

€ 495

KISS keep it short & simple Manage your customer, Manage your team, Manage yourself, Management trainingen, Persoonlijke Ontwikkeling, Sales - Verkoop trainingen

06 september 2022 09.00

€ 495

Conflicthantering Manage your team, Manage yourself, Management trainingen, Persoonlijke Ontwikkeling

06 september 2022 09.00

€ 495